1.10.2016 Yhteinen veneitten nosto

Niin se kesä tuli ja meni, mielissä vielä tuoreena kesän tapahtumat ja reissut.
Haikeaa tämä on aina!
Talvella asennetut renkaat C-laiturin aisojen päihin olivat osoittautuneet erittäin onnistuneiksi ”ohjureiksi”, eikä tutunomaisia mustia rantuja näkynyt veneitten kyljissä. Myös pikaisen gallupin mukaan laituriin ajo, sekä poistuminen onnistui paremmin yksinkin, kun fenderit saivat rauhassa roikkua sivuilla ilman pelkoa siitä, että ne takertuvat aisojen päihin.

Nosto aloitettiin klo. 8, puuskittaisen navakassa tuulessa ja ajoittaisessa sateessa.
Jottei tuo tuuli olisi ollut vielä se ainoa kippareiden ruoriliikkeitä ja veneensä käyttäytymisen tuntemusta korostava seikka, oli pidettävä mielessä myös vedenpinnan poikkeuksellinen mataluus. Tämä johtui Lempäälän kanavan remontista, mikä harmaita hiuksia lisäten oli laskenut vedenpintaa jopa 50 cm.
Tarkkana saivat kipparit siis olla suunnatessaan nostopaikalle.

Homma saatiin kuitenkin pakettiin kohtuullisessa ajassa, kiitos osaavan ja jopa meille perinteikkään nosturikuskin & traktorikuskien!

Nyt on taas aika pakerruksen veneiden kimpussa, kunnes ehkäpä jälleen messujen kautta otamme vauhtia uuteen veneilykauteen 2017.